TIPS

TIPS LEERLINGEN

Tijdens de Open Up Show kreeg je tussendoor allemaal tips, we snappen dat je die nog wel even terug wil lezen. In het document hier links vind je allerlei informatie, telefoonnummers en tips terug!

TIPS OUDERS

Tijdens de Ouderavond werd het al genoemd, een document met allerlei informatie en tips voor opvoeders. Fijn om even na te slaan als je op zoek bent naar oplossingen voor deze rare en intensieve tijd met je kinderen. 

FAQ (Frequently Asked Questions)

Moet ik me laten vaccineren?

Nee, de vaccinatie tegen het coronavirus is vrijwillig.
Het is wel goed om je te realiseren dat het virus minder kans heeft om zich te verspreiden als een groot deel van Nederland zich vaccineert. Ook als je al corona hebt gehad, is het advies om je toch te laten vaccineren.
Voorlopig worden mensen in Nederland vanaf 18 jaar uitgenodigd om zich te laten vaccineren.  Op onze website www.ggdijsselland.nl  is alle informatie te vinden rondom corona;  testen, bron- en contactonderzoek, het vaccinatieprogramma met o.a. veel gestelde vragen.

Wanneer gaan de scholen open?

Basisscholen zijn vanaf 8 februari weer open gegaan. Middelbare scholen blijven fysiek gesloten tot en met tenminste 1 maart, dus tot na de voorjaarsvakantie. Zij geven les op afstand om zo het aantal contacten te beperken. Er worden al wel proeven gedaan hoe een hele school straks weer verantwoord kan open gaan.


In ons coronateam hebben we ook een speciaal scholenteam dat zich bezig houdt met alle vragen rondom onderwijs in deze coronatijd. Zij werken nauw samen met onze collega’s jeugdgezondheidszorg, hen heb je wellicht al eens ontmoet op school tijdens de contactmomenten in klas 2 en klas 4 en zijn bereikbaar via: 088-4430702.

Wat is een gezonde leefstijl nu?

Besmetting met corona kun je niet voorkomen door een gezonde leefstijl. Wel zorg je door gezond te eten, genoeg te slapen en regelmatig te bewegen voor een optimale weerstand.  Mocht je dan tóch ziek worden, dan herstel je sneller.

Leerlingen kunnen voor informatie over gezondheid en leefstijl of om anoniem te chatten met iemand van de GGD terecht bij jouwggd.nl.
Ga naar www.jouwggd.nl en bekijk wanneer de chat open is. Speciaal voor jongeren.

Hoe lang duurt het voordat je iemand kan besmetten?

 

Mensen die het virus oplopen, kunnen al één of twee dagen voordat ze klachten krijgen besmettelijk zijn.  In de eerste 8 dagen van de klachten lijken mensen het meest besmettelijk. Als je weer beter bent en als je 24 uur lang geen gezondheidsklachten hebt gehad, dan kun je anderen niet meer besmetten. 


Contact met GGD IJsselland bij vragen over corona: 088-443 03 70
(zeven dagen per week bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur)